Raskausajat

Miltä tuntui, kun näit vauvan ensimmäistä kertaa ultraäänessä?
Olin täysin sanaton. Se oli niin liikuttava kokemus, paras tunne maailmassa.

Kuinka raskaus sujui?
Loppuvaiheessa en enää voinut juuri lainkaan pahoin aamuisin. Ensimmäisinä kuukausina se oli joka-aamuista.

Kuinka raskaana oleminen muutti sinua?
Hormonini laukkasivat aivan sekopäisinä, ja minusta tuli hyvin herkkä. Saatoin esimerkiksi itkeä läpi koko elokuvan enkä pelkästään surullisissa kohdissa.

Oliko sinulla outoja mielitekoja, tai tekikö sinun mieli jotain tiettyä ruokaa?
Oli! Suolakurkkuja ja jäätelöä. Kahden edestä syöminen on hauskaa: sai tankata niin paljon kuin huvitti!

Odottaessaan Jaydeniä Britney poseerasi jenkkilehti Harper’s Bazaarin kannessa alastomana viimeisillään raskaana. Lehden julkaisemat raskauskuvat aiheuttivat närää julkisuudessa. Elokuussa 2008 Tokion metroviranomaiset ilmoittivat, että nakuna poseeraavan pop-prinsessan kuva pitää sensuroida. Käytännössä se olisi tarkoittanut, että kuvassa rintansa käsivarsillaan peittävä Britney olisi peitetty kyynärpäistä alaspäin. Myöhemmin viranomaiset kuitenkin pyörsivät aiemman päätöksensä, jonka mukaan kuva olisi ollut liian kiihottava. Metroviranomaisten mukaan päätöksen muutti se, ettei lehden tarkoitus ollut kuvata Britneytä vain seksuaalisista lähtökohdista. Lehden mukaan kannen kuva symboloi onnellista äitiyttä.

Sean Preston

Britney oli 23-vuotias saadessaan esikoisensa. Huhtikuussa 2005 Britney ilmoitti kotisivuillaan olevansa raskaana. Raskaus käynnisti tiedotusvälineissä uumoiluja uran loppumisesta. Britney julkaisi raskausaikaa ylistävän kappaleen Someday (I Will Understand). Myös Circus-albumilta löytyvä My Baby -kappale on omistettu pojille.

Poika syntyi 14. syyskuuta 2005 Santa Monican UCLA Medical Centerissä. Keisarinleikkauksella syntyneen pojan nimeksi tuli Sean Preston.

• ennen nimen vahvistusta huhuttin myös seuraavista: Preston Michael, Christian Michael ja London Preston
• kun Preston oli vauva, Britneyllä oli tapana antaa hänelle pieniä lusikallisia jäätelöä saadakseen hänet nukkumaan
• rakastaa Autot-elokuvaa
• hänen ensimmäinen lomareissunsa oli matka Havaijille
• lempi Britney-kappale on My Prerogative


Jayden James

Toukokuussa 2006 Britney ilmoitti olevansa taas raskaana David Letterman Show’ssa. “Älä huolehdi Dave, se ei ole sinun”, Britney vitsaili.

Jayden James Federline -niminen poika syntyi 12. syyskuuta 2006 Los Angelesissa. Myös Jayden syntyi keisarinleikkauksella.

“Ensimmäisellä kerralla kaikki on uutta ja sitä on vainoharhainen. Nyt minusta tuntui, että kyllä minä osaan.”

• Jaydenin nimen uskottiin aluksi olevan Sutton Pierce
• hänen lempinimiään ovat muun muassa JayJay ja Boo Boo
• Jaydenin toinen nimi James on Britneyn isän mukaan
• pienenä media ja fanit kutsuivat häntä Pikkujalaksi (Little Foot), koska paparazzikuvissa hänestä ei pitkään
aikaan näkynyt muuta kun peittojen seasta pilkistävä pieni jalka tai käsi
• hänen lempielokuviaan ovat Autot ja Toy Story

Huoltajuus

Britney ilmoitti 7. marraskuuta 2006 eroavansa miehestään Kevin Federlinestä ja hakevansa lastensa huoltajuutta. Myös Kevin haki lastensa huoltajuutta. Pitkään puidussa huoltajuuskäsittelyssä huoltajuus myönnettiin Kevin Federlinelle 1. lokakuuta 2007 Los Angelesissa Britneyn päihdeongelmien vuoksi.

Oikeus määräsi parin kaksi poikaa Federlinen huostaan lokakuun 3. päivästä lähtien. Britney sai myös korkeimmalta oikeudelta määräyksen osallistua kahdesti viikossa alkoholi- ja huumeseurantaan todistaakseen pystyvänsä huolehtimaan jälkikasvustaan.

Sotkuisen avioeron myötä Britney taisteli samalla kovasti myös lastensa huoltajuudesta, sillä pahimpaan aikaan hän sai tavata lapsia ainoastaan hoitajien läsnäollessa. Myöhemmin Britneylle myönnettiin lastensa yhteishuoltajuus puoliksi ex-aviomies Kevin Federlinen kanssa. Britney joutuu maksamaan Kevinille kuukausirahaa 20 000 dollaria kuukaudessa. Pojat ovat matkustaneet Britneyn mukana sekä Circus- että Femme Fatale -kiertueilla.

Muuta

2010: “Elämäni on aika hiljaista tällä hetkellä. Vietän paljon aikaa kotona poikieni kanssa. He ovat juuri alkaneet harrastaa karatea, mikä on supersöpöä. Jos lapseni sanoisivat, että he haluavat julkisuuteen, niin lukitsisin heidät huoneisiinsa kunnes he täyttävät 30. Pelkään hetkeä, jona poikani kysyvät minulta mistä vauvat tulevat.”

2010: “Jos lapseni haluaisivat julkisuuteen, pitäisin heitä tiukasti silmälle. Jos he oikeasti haluavat sitä, en estäisi heitä, mutta olisin todella huolehtivainen.”

2010: “Poikani tykkäävät tanssia Femme Fatale -levyn tahtiin, mutta he eivät oikein vielä ymmärrä, kuka se Britney Spears on äitiin verrattuna.”

2015: “Preston on jääräpäinen, mutta suloinen ja hyvätapainen poika. Jayden on herttainen ja hassu, oikea äidin poika. Pojat laittavat likaiset astiat koneeseen ja käyttävät koiria ulkona. He pyysivät 10 dollarin viikkorahaa, mutten oikein tiedä.”

2015: “Haluaisin saada vielä yhden lapsen. Olen onnellinen kahdesta pojastani, mutta ehkä tulevaisuudessa.”

2017: “Pojat ovat varttuneet nähden minut julkisuudessa. Koska äiti on julkkis, sellainen elämä ei kiinnosta heitä. He varmaan päättävät tehdä jotain aivan muuta. Se mitä äiti tekee ei ole coolia.”

2017: “Ennen minä suojelin heitä, mutta nykyään he tuntuvat pitävän enemmän minun puoliani. Jos olemme vaikka ravintolassa ja joku lähestyy meitä, he varmistavat, ettei kukaan häiritse äitiä. Hehän ovat jo melkein yhtä pitkiä kuin minä.”