Kuten tiedätte, olin lauantaina Manchesterin konsertissa ja ajattelin kirjoittaa lyhyen raportin kokemuksistani. Heti alkuun paljastan, että otin Britneystä tasan yhden kuvan, joka on niin epätarkka, etten edes kehtaa näyttää sitä :D Päätin nauttia esityksestä ilman puhelinstressiä, koska tiesin, että muut kuvaisivat minunkin edestäni ja saisivat paljon parempia kuvia.

Olin aluksi vähän huolissani areenan turvallisuudesta aiempien tapahtumien takia, mutta päättelin sitten, että se onkin niistä johtuen varmaan yksi turvallisimmista kohteista. Turvatarkastus olikin aika perusteellinen. Ennen alueelle pääsyä liput katsottiin silmämääräisesti, jonka jälkeen oli vuorossa turvatarkastus. Mukaan sai ottaa vain A3-kokoisia laukkuja eikä reppuja hyväksytty ollenkaan. Jokainen laukku tutkittiin, ja yleisö käveli metallinpaljastimen läpi. Liput skannattiin vielä ennen varsinaiselle areenalle pääsyä. Turvatoimista kertoo sekin, että kojuista ostettujen vesipullojen korkkeja ei saanut pitää, vaan ne otettiin pois. Jos joku tietää tähän syyn, saa valistaa.

Sisäänpääsyn jälkeen halukkaille jaettiin uuden Prerogative-hajuveden tuoksurannekkeita, mikä olikin aika loistava idea. Henkilökohtaisesti en puhuisi siitä unisex-tuoksuna, koska se oli todella naisellinen, jopa kevyen tyttömäinen. Olisin ostanut sen, mutta matkustimme pelkillä käsimatkatavaroilla, eikä sitä ollut vielä lentokentällä. Pitänee siis odottaa vielä. Painorajojen takia en ostanut muutakaan fanitavaraa, joista otin muutaman kuvan. Oheisjärjestelyt eivät olleet kovin kummoiset. Paikalla oli muutama iso banneri, jonka kanssa kuvautin itseni, siinä se. En siis ollut VIP-puolella, vaikka kuva niin antaa ymmärtää. Las Vegasissa käsittääkseni esimerkiksi baarissa on Britney-aiheiset muovimukit, mutta ainakin Manchesterissa mentiin ilman tavallisilla. Pieni panostus ei olisi ollut pahitteeksi. Yleisö sen sijaan oli pistänyt parastaan, ja moni oli pukeutunut Britneyksi.


Prerogative-tuoksuranneke | Fanitavaraa
Fanitavaraa | Lava ennen Pitbullia

Paikkamme olivat blokissa 114, rivillä K. Nappasin kuvan lavasta ennen Pitbullia, josta näkyy vähän, missä päin istuimme. Paikat eivät olleetkaan niin hyvät kuin aluksi luulin. Tietyissä kohdissa (esimerkiksi tietenkin lempitanssibreikkieni aikana) suoraan Britneyn takaa tuli valospotti, joka peitti hänet kokonaan näkyvistäni. Samoin sekä lavalla että catwalkilla hän jäi usein tanssijoiden taakse peittoon. Catwalk oli muutenkin aika turha, koska sitä käytettiin todella vähän.

Lämppärinä siis toimi Pitbull, joka veti ihan ookoon show’n. En ole mitenkään hänen faninsa, mutta tanssin kyllä mukana. Hän myös kiitti moneen kertaan Britneytä hyvästä mahdollisuudesta päästä mukaan kiertueelle sekä sanoi ihailevansa tämän nousua takaisin huipulle. Herran hyvin vähäpukeiset taustatanssijat sen sijaan herättivät lähinnä myötähäpeää.

Konsertti alkoi vain viisi minuuttia myöhässä eli 21.05. Britney oli superenerginen, ja omista konserttikokemuksistani tämä meni kyllä heittämällä ykköseksi. Olin tätä ennen nähnyt Circus- ja Femme Fatale -kiertueet Helsingissä. Britney näytti upealta ja tanssi upeasti. Ponnarin jatkuvasta korjaamisesta tuli kyllä miinusta. Lyhyissä Insta-videoissa tämä ei häiritse, mutta puolentoista tunnin show’ssa kyllä. Siskoni tosin luuli sen kuuluneen koreografiaan.

Tiesin kyllä, että Slumber Party ja Touch of My Hand on poistettu settilistasta, mutta elättelin silti toiveita, että lempparini TOMH olisi ollut mukana. Ei ollut. Ja jostain syystä en ollut tajunnut, että Toxicin puuta ei voi kokonsa takia raahata ympäri maailmaa. Mielestäni sen olisi kyllä voinut korvata jollain muulla korokesysteemillä, koska ilman huimaa hyppyä kyseinen esitys on hieman tylsähkö. Lopun heitto sen sijaan sai yleisön kohahtamaan.

Kaiken kaikkiaan nautin illasta todella paljon, ja lähdin hotellille leveä hymy huulilla. Oli sittenkin kiva nähdä POM-livenä, vaikka ehkä aluksi mietinkin, että olisi ollut parempi tuoda maailmalle uusi show. Ja ai niin, muistiko yleisö kysyä “Who is it?”. Kyllä muisti <3 Tunnelma oli loistava ja tupa täynnä, kuten alla olevista twiiteistä huomaa. Areenan maksimikapasiteetti on 21 000, mutta koska lattiatasolla oli penkkejä (joilla kukaan ei kyllä istunut), ihan tuohon lukuun ei varmaan päästy. Hardcore-fanit ehkä saavat konsertista enemmän irti kuin randomit paikalle eksyneet, mutta ainakin tarjolla oli hittitykitystä non-stoppina. Ja kyllähän Manchester Evening Newsin arvostelussa show sai neljä tähteä viidestä.


August 18 – Manchester | Show