» 3
3 kertoo nimensä mukaisesti kimppakivasta. Biisin “Peter, Paul & Mary” on viittaus 60-luvulla esiintyneeseen amerikkalaiseen folk-yhtyeeseen.

» … Baby One More Time
Britneyn debyyttisinkkua ja hänen menestyneintä biisiään tarjottiin ensin TLC-nimiselle bändille, joka kuitenkin hylkäsi sen.

» Big Fat Bass
Biisissä käytetyt sanat treble ja bass viittaavat musiikkiin. Bass-nuotteja eli matalia ääniä soitetaan yleensä vasemmalla kädellä ja treble-nuotteja eli korkeampia ääniä oikealla.

» Break The Ice
Fanit valitsivat Break The Icen Blackoutin kolmanneksi ja viimeiseksi sinkuksi nettiäänestyksessä. Kappale nauhoitettiin jo Britneyn toisen raskauden aikana, mutta se julkaistiin vasta vuonna 2008.

» Breathe On Me
Breathe On me oli tarkoitus julkaista In The Zonen viidentenä sinkkuna, mutta Britneyn loukattua polvensa Outrageous-videon kuvauksissa suunnitelmasta luovuttiin.

» Born To Make You Happy
Born To Make You Happyn sanat olivat alunperin liian seksuaaliset ja suorasukaiset nuorelle Britneylle, eikä hän halunnut nauhoittaa kappaletta. Laulu kirjoittettiin uudestaan ja sanat muutettiin viattomampaan suuntaan.

» Boys
Kyseinen biisi on Pharrell Williamsin käsialaa, ja herran vokaaleja kuullaan Co-Ed Remixissä. Boys soi myös Austin Powers -leffassa Kultamuna.

» Change Your Mind (No Seas Cortés)
Biisin kertosäkeessä Britney laulaa espanjaksi, ettei halua rakastajansa olevan kohtelias. Laulussa on myös pidempi pätkä espanjaa, mutta tämän kohdan laulaa taustalaulaja.

» Coupure Électrique
Britney laulaa biisin kokonaan ranskaksi, ja sen käännös on ‘blackout’. Kappale on tietenkin viittaus Blackout-albumiin.

» (Drop Dead) Beautiful
Biisin “You must be B.I.G. because you’ve got me hypnotized” -kohta on viittaus jo edesmenneen räppäri The Notorious B.I.G:n vuoden 1997 sinkkuun Hypnotize.

» Dear Diary
Dear Diary on ensimmäinen julkaistu biisi, jonka Britney on itse kirjoittanut.

» Don’t Let Me Be The Last To Know
Yksi kyseisen biisin kirjoittajista on countrytähti Shania Twain. Britneyn äiti ei ollut mielissään biisin musiikkivideosta, jota hän piti liian rohkeana. Videolla Britney on poikaystävänsä kanssa rannalla, ja siinä on useita suutelukohtauksia.

» Everytime
Everytime on Britneyn vastaus Justinin Cry Me A River -biisiin. Molemmissa kappaleissa puidaan heidän suhdettaan ja eroaan. Ensin Britneylle tarjottiin ronskimpaa kappaletta Sweet Dreams My LA Ex, jonka on kirjoittanut Cathy Dennis. Britney kuitenkin halusi käyttää henkilökohtaisempaa kappaletta, ja niin syntyi Everytime. SDMLE:n sai Rachel Stevens, ja siitä tuli ykkössinkku aivan kuten Everytimestakin.

» Gimme More
Gimme More tunnetaan hyvän listamenestyksen lisäksi surullisen kuuluisasta MTV-esiintymisestä ja oudosta strippari-videosta. Britney olisi halunnut videosta aivan toisenlaisen. Alkuperäisessä suunnitelmassa tummahiuksinen Britney olisi ollut vaaleahiuksisen Britneyn hautajaisissa. Konseptia pidettiin kuitenkin liian rohkeana ja jostain syystä päädyttiin tankotanssi-versioon.

» Hold It Against Me
Biisin musiikkivideolla Britney mainostaa hajuvettään Radiancea, Sonyn telkkareita, Make Up Foreverin meikkejä ja Plentyoffish -deittisivustoa. Videolta voidaan poimia viittauksia Britneyn nousuun ja tuhoon, sillä hän muun muassa nousee kirjaimellisesti yläilmoihin eli menestykseen. Kaksoisolentojen taistelukohtaus voidaan nähdä kahden Britneyn, julkisen ja yksityisen, välisenä kamppailuna.

» How I Roll
Eräässä haastattelussa ennen Femme Fatalen ilmestymistä Britney mainitsi lempibiisikseen On The Rocks. Kyseessä voi olla julkaisematon kappale tai How I Roll -biisiin viittaava työnimi, siinähän lauletaan “drink tequila on the rocks”.

» If U Seek Amy
Kappale aiheutti pienen kohun kaksimielisillä sanoillaan, sillä If U Seek Amy laulettaessa nopeasti muuntuu muotoon f-u-c-k me. Radioita varten tehtiinkin eri versio, jossa sanotaan “if you see Amy”.

» (I Got That) Boom Boom
(I Got That) Boom Boom -kappaleella Britney muistaa etelävaltiolaisia juuriaan laulamalla: “This is for the Southern boys out there”.

» I’m A Slave 4 U
Britney sai eläinaktivistien vihat päälleen esiinnyttyään käärmeen ja muiden eläimien kanssa vuoden 2001 MTV Video Music Awards -juhlassa.

» I’m Not A Girl, Not Yet A Woman
Biisin oli alunperin tarkoitus olla vain Crossroads-leffan soundtrackillä, mutta Britney piti siitä niin kovasti, että se lisättiin myös Britney-albumille. Kappaleen on kirjoittanut Dido.

» Inside Out
Kohdat “Hit me one more time it’s so amazing” ja “You’re the only one who ever drove me crazy” ovat viittauksia biiseihin …Baby One More Time ja (You Drive Me) Crazy. Max Martin on kirjoittanut kaikki kolme kappaletta.

» I Wanna Go
I Wanna Gon oli alun perin tarkoitus olla Femme Fatalen toinen sinkku, mutta Till The World Ends syrjäytti sen.

» Kill The Lights
Kill The Lights kertoo Piece Of Me:n tavoin paparazzeista. Biisi julkaistiin digitaalisesti, ja sen musiikkivideo on fanien piirustuskilpailun voittajan inspiroima. Danjan intro “Ladies and gentleman, we interrupt our program of dance music to bring you a special bulletin from the intercontinental radio news” on Orson Wellesin World Of Wars -radiolähetyksestä vuodelta 1938.

» Make Me
Glory-albumin ensimmäisen sinkun Make Men musiikkivideo meni uusiksi. Alkuperäisen videon ohjasi David LaChapelle, ja vuotaneissa pätkissä Britney esiintyy paljastavissa vaatteissa ronskeissa koreografioissa ja jopa punaisessa vartalomaalissa häkissä. Mukana on myös muun muassa leopardi. Britney tiimeineen tuli kuitenkin katumapäälle, ja tilalle kuvattiin uusi kesympi video, jonka ohjasi Randy Randee St. Nicholas.

» Me Against The Music
Alunperin Me Against The Music -biisiä ei oltu tarkoitettu duetoksi Madonnan kanssa. Vuoden 2003 MTV Video Music Awardseissa Britney antoi huvikseen Madonnan kuunnella kappaleen, ja tämä ihastui siihen. Madonna nauhoitti oman osuutensa, ja biisistä tuli In The Zone -levyn ensimmäinen sinkku. Britney oli innoissaan yllättävästä yhteistyöstä, sillä hän on aina ollut Madonnan suuri fani.

» My Prerogative
Kyseinen biisi on cover, jonka on alunperin esittänyt Bobby Brown. Britneyn version sanat on muutettu naisen näkökulmaan ja alkuun lisättiin “People can take everything away from you / But they can never take away your truth / But the question is, can you handle mine?”. Kappaleen musiikkivideolla Britney menee naimisiin silloisen miehensä Kevin Federlinen kanssa. Myös Britneyn veli Bryan nähdään videolla.

» Oops!… I Did It Again
Kappaleen videokuvauksissa kamera putosi Britneyn päähän, ja hän tarvitsi tikkejä. Parin tunnin levon jälkeen Britney palasi töihin. Hän luultavasti kärsi lievästä aivotärähdyksestä.

» Outrageous
Outrageous-biisistä on olemassa kaksi versiota. Toisella Britneyn ääni on matalampi ja lähempänä hänen luonnollista ääntään, mutta tuottajat halusivat siitä ‘seksikkäämmän’, joten Britney nauhoitti sen uudestaan laulamalla korkeammalta.

» Overprotected
Kyseinen kappale on Max Martinin ja Ramin käsialaa, mutta Darkchild Remixin on tuottanut Rodney Jenkins. Alkuperäinen versio julkaistiin Euroopassa, mutta Amerikassa käytettiin Darkchild Remixia. Biisistä on siten myös kaksi erilaista musiikkivideota. Kappale oli alunperin tehty Oops!… I Did It Again -albumille, mutta se otettiinkin kolmannelle albumille.

» Piece Of Me
Piece Of Me on itseironinen kuvaus Britneyn kaoottisesta elämästä ja suhteesta paparazzeihin. Biisistä tuli menestys kaikin tavoin, ja MTV Video Music Awardseissa vuonna 2008 Britney putsasi palkintopöydän kolmella pystillään. Biisin kirjoittajat Bloodshy & Avant arkailivat ensin sen lähettämistä, koska heidän Sweet Dream My LA Ex -kappalettaan ei hyväksytty, koska se oli liian henkilökohtainen.

» Radar
Kyseinen kappale löytyy sekä Blackout- että Circus-albumilta. Se oli tarkoitus julkaista singlenä jo Blackoutin aikana, mutta siitä luovuttiin. Lopulta se julkaistiin Circuksen viimeisenä sinkkuna. Circus-albumin versiossa Britneyn vokaalit ovat luonnollisemmat kun taas Blackoutilla ääntä on käsitelty enemmän.

» Stronger
Strongeria pidetään jatko-osana …Baby One More Time -biisille. BOMT:ssa Britney laulaa “My loneliness is killing me” ja Strongerissa “My loneliness ain’t killing me no more”. Molemmat laulut ovat Max Martinin kirjoittamia.

» Till The World Ends
Yksi Till The World Ends -biisin kirjoittajista on poppari Ke$ha, joka vierailee Nicki Minajin kanssa kappaleen remix-versiolla.

» Toxic
Toxic on tuonut Britneylle hänen toistaiseksi ainoan Grammy-palkintonsa, kategoriasta Best Dance Recording. Biisi on Britneyn lemppari ja myös fanien suosiossa. Kappaletta tarjottiin ensin Kylie Minoguen Body Language albumille, mutta onneksi hän ei huolinut sitä.

» What It’s Like To Be Me
What It’s Like To Be Me -kappaleen ovat kirjoittaneet ja tuottaneet Justin Timberlake ja koreografi Wade Robson. Albumiversiolla Justinin ääntä ei välttämättä edes erota, mutta muissa versiossa se on selkeämpi ja hänellä on enemmän sanoja. Sitkeät huhut väittävät Waden olevan syypää Britneyn ja Justinin eroon.

» Womanizer
Womanizerin musiikkivideota pidetään jatko-osana Toxicille, sillä molemmissa Britney näyttäytyy eri hahmoissa ja peruukeissa.

» Work Bitch
Britney tunnusti, että sensuroi Work Bitchin musiikkivideota rankalla kädellä.