Pitkin spekulaatioiden jälkeen toukokuussa 2012 ilmoitettiin virallisesti, että Britney Spears liittyisi X Factorin toisen kauden tuomareiden joukkoon. Britneyn lisäksi uutena tuomarina nähtiin Demi Lovato ja tuttuina kasvoina Simon Cowell ja L.A. Reid. Britneyn 18 miljoonan dollarin palkkio nosti hänet parhaiten ansaitsevien tv-tähtien kastiin. Britneyn tuomarointityyliä on kuvailtu rehelliseksi, ja häntä onkin verrattu jopa Simoniin. X Factorin jaksot alkoivat Amerikassa FOX-kanavalla 12.9.2012 ja Subilla 25.9.2012.

Britney sai valmennettavakseen nuorten ryhmän, johon kuuluivat Carly Rose Sonenclar, Beatrice Miller, Arin Ray ja Diamond White. Carly ylsi lopulta kilpailun kakkoseksi.

Britneyn parhaita kommentteja:

• I wanna know who let you on stage.
• I feel uncomfortable with you even staring at me.
• Was he serious?
• I think you need to practice a little bit more.
• I think that was just kinda bad.
• The singing came in and it wasn’t very nice.
• You need a new teacher to teach you how to sing.
• I felt like I was listening to the Alvin and the Chipmunks.
• I think you’re like Vanilla Ice meets Lauryn Hill meets Westside Story.
• That was not a great song for you to sing.
• I don’t think you have that wow factor.
• You were off key a little bit but for the most part you were really entertaining.
• It was just one tone the whole time you were singing and it was just really boring.
• You can’t destroy that song, sweetie.
• I’m scared I’m related to you or something.
• It’ll be no today, buddy.
• Average and boring.
• Singing is definitely not your thing, sweetie.
• I’m not a fan.

1. jakso
FOX 12.9.2012 | Sub 25.9.2012

Avausjaksossa vieraillaan Austinin, San Franciscon ja Providencen koelaulutilaisuuksissa. Koelauluun on saapunut monenlaista esiintyjää, mutta vain osan rahkeet riittävät tuomarien vakuuttamiseen. Yritys on silti kovaa, sillä paras laulaja tai yhtye voittaa viiden miljoonan dollarin arvoisen levytyssopimuksen. Miten käy morsiushuntuun, hotpantseihin ja piikkikorkoihin sonnustautuneen ristiinpukeutujan? Entä vuosia sitten Britneyn kanssa laulaneen laulunopettajan?

2. jakso
FOX 13.9.2012 | Sub 28.9.2012

San Franciscon ja Providencen satoa. X Factorin toisen kauden koelaulukiertue jatkaa matkaa aurinkoisesta San Franciscosta itärannikon puolelle Rhode Islandin Providenceen. Viiden miljoonan dollarin palkinto on houkutellut paikalle laumoittain yritteliäitä ja itsevarmoja tähtikokelaita, mutta kuinka moni onnistuu hallitsemaan hermonsa yleisömeren edessä ja tekemään vaikutuksen tuomaristoon? Ulkonäkö voi pettää, ja yllätyksiä on luvassa. Jatkoon pääsevät vain ne, joiden lavakarisma ja kyvyt erottuvat massasta.

3. jakso
FOX 19.9.2012 | Sub 2.10.2012

Kaikki pelissä Kansas Cityssä. Tähtiä etsitään tällä kertaa Kansas Cityn, San Franciscon ja Teksasin Austinin koelauluista. Tuomaristossa nähdään uusi kasvo, sillä sairastunutta Simon Cowellia tuuraa Britannian X Factorin tuomari Louis Walsh, joka on menestynyt popbisneksessä mm. Boyzonen ja Westlifen managerina. Kansas Cityssä koelaulajat huokaisevat helpotuksesta, mutta näkyykö pelottavana pidetyn Simonin poissaolo tuomariston linjassa? Simon palaa taas arvioimaan esityksiä tuttuun tyyliinsä San Franciscossa ja Austinissa. Yleisön ja tuomariston edessä onneaan koettavat mm. freestyle-räppäri, sisaruksista koostuva kantritrio ja James Brownia tulkitseva 13-vuotias tyttö. Kulisseissa riittää draamaa, sillä yksi kilpailija saa poliisit peräänsä koelaulupaikalta lähtiessään, toinen taas kuskataan paikalta ambulanssilla.

4. jakso
FOX 20.9.2012 | Sub 5.10.2012

Sähköä ilmassa. X Factor rantautuu kantrikansan keskelle Etelä-Carolinan Greensboroon. Tarjolla on taas monenlaista laulajaa, eikä tunteenpurkauksilta taaskaan vältytä. Lopulta luonnonvoimatkin sanovat oman painavan sanansa, kun ukkosmyrsky uhkaa keskeyttää esityksiä ja koko tilaisuuden.

5. jakso
FOX 26.9.2012 | Sub 9.10.2012

Kylmiä väreitä ja kyyneleitä. Rhode Islandin Providencen koelaulut eivät ala lupaavasti. Tuomarit alkavat jo tuskastua, mutta ennen pitkää kirjavasta koelaulajajoukosta seuloutuu myös runsaasti todellisia helmiä. Jaksossa palataan myös Greensboron ja San Franciscon koelauluihin. Tähtikokelaiden joukossa on tuttuja kasvoja: ensimmäisellä tuotantokaudella InTENsity-yhtyeen riveissä kilpaillut Arin Ray ja Kiss-yhtyeen Gene Simmonsin tytär Sophie. Onneaan koettavat myös kihlapari, jonka haaveena on mennä naimisiin X Factorin finaalissa, ja ohjelman kautta biologista äitiään etsivä adoptiolapsi. Kuka saa Britneyn tanssimaan? Entä ketä Simon vertaa Nat King Coleen?

6. jakso
FOX 27.9.2012 | Sub 12.10.2012

Alun loppu, lopun alku. X Factorin tuomarit kuuntelevat vielä viimeiset koelaulut ennen pudotusleirin alkua. Taas kerran joukkoon mahtuu niin tähtiä kuin lahjakkuuksiakin. Miten käy 12-vuotiaan, kimaltavan pinkin musikaalitytön? Entä yli 200-kiloisen pyörätuolipapin?

7. jakso
FOX 3.10.2012 | Sub 16.10.2012

Pudotuspeli alkaa. Kilpailussa alkaa uusi, rankka vaihe, jossa jyvät seulotaan akanoista. Jännitys on korkealla, kun koelauluista jatkoon päässeet kilpailijat kokoontuvat pudotusleirille Miamiin. Lisäpaineita tuo se, että nyt myös kilpakumppanit ovat seuraamassa leiriläisten suorituksia. Jo ensimmäisenä päivänä joukosta pudotetaan noin puolet. Lopulta koko leiriviikon jälkeen jäljelle jää vain 24 parasta. Kuinka monen hermot pettävät? Kuka taas ylittää itsensä?

8. jakso
FOX 4.10.2012 | Sub 19.10.2012

Pudotusleirin toinen kierros pyörähtää käyntiin. Tällä kierroksella esiintyjät jaetaan pareihin, jotka kilpailevat toisiaan vastaan laulamalla yhden kappaleen puoliksi. Kova tahti alkaa uuvuttaa kilpailijoita, ja samalla hermot alkavat pettää.

9. jakso
FOX 10.10.2012 | Sub 23.10.2012

Laulajat jakoon. On aika siirtyä pudotusleiriltä eteenpäin. Jäljellä oleville kilpailijoille ilmoitetaan, ketkä heistä pääsevät jatkoon tuomareiden luo. Sen jälkeen eri esiintyjäkategoriat jaetaan eri tuomarien ohjaukseen, ja todellinen työ pääsee alkamaan.

10. jakso
FOX 11.10.2012 | Sub 26.10.2012

Tie finaaleihin. Yhtyeet ja nuoret aikuiset ovat jo esiintyneet mentoriensa luona; nyt on yli 25-vuotiaiden ja teinien vuoro. L. A. Reid ja Justin Bieber sekä Britney Spears ja Will.I.Am miettivät nyt omien kilpailijoidensa kohtaloa. Kunkin kategorian kuudesta laulajasta vain neljä pääsee suoriin finaalilähetyksiin.

11. jakso
FOX 17.10.2012 | Sub 30.10.2012

Kategorioiden kärkinelikot. Tuomarit ovat vaikean päätöksen edessä. Kukin heistä joutuu edellisten esitysten perusteella pudottamaan kategoriastaan kaksi kilpailijaa ja valitsemaan neljä laulajaa, jotka jatkavat suoriin finaalilähetyksiin.

12. jakso
FOX 31.10.2012 | Sub 13.11.2012

Suoria säkeitä. Suorat lähetykset alkavat. Kaikki laulajat esiintyvät suuren yleisön edessä ja yrittävät vakuuttaa tuomarit taidoistaan. Tuomareiden tehtäväksi jää päättää, ketkä kahdeksan pääsevät suoraan jatkoon ja ketkä joutuvat taistelemaan jatkopaikasta.

13. jakso
FOX 1.11.2012 | Sub 16.11.2012

Kahdentoista kärki. Simon Cowellin luomassa hittiformaatissa etsitään Yhdysvaltojen valovoimaisinta ja karismaattisinta laulajaa tai lauluryhmää. Tuomarit Simon Cowell, Demi Lovato, Britney Spears ja L.A. Reid julkistavat kahdentoista esiintyjän kärjen. Ketkä kolme kilpailijaa kustakin kategoriasta saavat jatkaa kilpailussa?

14. jakso
FOX 7.11.2012 | Sub 20.11.2012

Elokuvamusiikkia. Kahdentoista kärki kilpailee ensi kertaa yleisön äänistä ja laulaa elokuvista tuttuja kappaleita. Tuomareilla on yllätys, joka voi vaikuttaa koko kilpailun kulkuun.

15. jakso
FOX 8.11.2012 | Sub 27.11.2012

Diivan elkein. Tiedossa on säihkettä ja suuria tunteita, kun kilpailijat astuvat kimmeltävälle estradille ja tulkitsevat omine tyyleineen tunnetuimpien diivojen parhaimmistoa. Dramaattisia säveliä kuullaan muiden muassa Celine Dionilta, Madonnalta, Mariah Careylta, Queenilta ja Shania Twainilta

16. jakso
FOX 14.11.2012 | Sub 30.11.2012

Kaksi kotia kohti. Kiperässä tuloslähetyksessä selviää, ketkä kaksi kilpailijaa suuntaavat kotiin ja ketkä kymmenen jatkavat kohti horisontissa häämöttävää voittoa. Kansanäänestyksessä pohjimmaiseksi jäänyt esiintyjä putoaa armotta, mutta kaksi muuta hännille joutunutta mittelöivät vielä kerran jatkopaikasta ankaran tuomariston edessä. Viime kädessä tuomarit päättävät, kuka saa uuden mahdollisuuden toteuttaa unelmansa. Tähtivieraana tuloslähetyksessä esiintyy neljä Grammy-palkintoa pokannut countrylaulaja Taylor Swift kappaleellaan State of Grace.

17. jakso
FOX 15.11.2012 | Sub 4.12.2012

Kiitoksia ja kyyneleitä. On aika jälleen kiittää. Tunteet nousevat pintaan, kun kilpailijat osoittavat kiitosta rakkailleen sekä lähimmäisilleen ja laulavat tiensä liikuttuneiden tuomareiden sydämiin. Lavalla tulkitaan herkkiä kappaleita muiden muassa Snow Patrolilta, Enrique Iglesiakselta ja itse Britney Spearsilta.

18. jakso
FOX 21.11.2012 | Sub 23.11.2012

Kahden kiitos ei riittänyt. Kiitospäivän viikon tuloslähetyksessä selvitetään, ketkä kahdeksan kilpailijaa saavat lausua kiitoksensa yleisölle ja jatkaa matkaansa yhä tiukemmaksi käyvässä kisassa. Vähiten yleisöääniä koonnut tähtikisaaja joutuu jättämään kilpailun suorilta käsin. Toiseksi ja kolmanneksi viimeisillä paikoilla kiikkuvat laulajanalut pistävät puolestaan taitonsa jälleen testiin kilpaillessaan jatkopaikasta lopullisen päätöksen tekevän tuomariston edessä. Esiintyjäkaarti järjestää myös hyväntahtoisen yllätyksen Brancroftin koululle. Tuloslähetyksen tähtiesiintyjänä vierailee Britannian X Factorissa mainetta niittänyt Cher Lloyd, joka laulaa uuden sinkkunsa Oath yhdessä Becky G:n kera.

19. jakso
FOX 22.11.2012 | Sub 7.12.2012

Kahden kiitos ei riittänyt. Kiitospäivän viikon tuloslähetyksessä selvitetään, ketkä kahdeksan kilpailijaa saavat lausua kiitoksensa yleisölle ja jatkaa matkaansa yhä tiukemmaksi käyvässä kisassa. Vähiten yleisöääniä koonnut tähtikisaaja joutuu jättämään kilpailun suorilta käsin. Toiseksi ja kolmanneksi viimeisillä paikoilla kiikkuvat laulajanalut pistävät puolestaan taitonsa jälleen testiin kilpaillessaan jatkopaikasta lopullisen päätöksen tekevän tuomariston edessä. Esiintyjäkaarti järjestää myös hyväntahtoisen yllätyksen Brancroftin koululle. Tuloslähetyksen tähtiesiintyjänä vierailee Britannian X Factorissa mainetta niittänyt Cher Lloyd, joka laulaa uuden sinkkunsa Oath yhdessä Becky G:n kera.

20. jakso
FOX 28.11.2012 | Sub 7.12.2012

Listaykköset ilmoille. Tällä viikolla ei kelpaa muu kuin paras! Vuorossa on tuttuja melodioita, kun kilpailijat esittävät listojen ykköshittejä vuosikymmenien varrelta. Väen vähetessä kisa kovenee, ja jokainen esiintyjä hinkuu päästä osoittamaan monipuolisuutensa ja ainutlaatuiset kykynsä. Listojen parhaimmistoa kuullaan muuan muassa Whitney Houstonilta, Kelly Clarksonilta ja The Monkeesilta. Lisäksi lähetyksessä nähdään Will.i.amin ja Britney Spearsin uunituore musiikkivideo kappaleesta Scream & Shout.

21. jakso
FOX 29.11.2012 | Sub 14.12.2012

Kaksintaistelun aika. Vuorossa on jälleen tuplapudotus, ja kaksi kilpailun kahdeksasta kokelaasta joutuvat pakkaamaan laukkunsa. Kuusi yleisösuosikkia pääsevät automaattisesti jatkoon, mutta vähiten ääniä saanut kilpailija lähtee kilpailusta saman tien. Jäljelle jääneistä kaksi niukimmin ääniä kerännyttä laulajaa ottavat jälleen kerran yhteen yrittäen laulaa tiensä jatkoon, ja vaikea päätös lepää tuomariston harteilla. Vierailevina tähtinä tuloslähetyksessä esiintyvät moninkertainen Grammy-voittaja Alicia Keys uutuushitillään Girl on Fire sekä Yhdysvaltojen edellisen X Factorin kärkikaksikosta tuttu Josh Krajcik kappaleellaan One Thing She’ll Never Know.

22. jakso
FOX 5.12.2012 | Sub 18.12.2012

Äänten varassa. Kilpailijoiden laulutaidot pistetään jälleen koetukselle: jokainen heistä laulaa lähetyksen aikana ilmoille yhden sijasta kaksi kappaletta. Laulajat ovat omien ääntensä varassa, kun heidän taitojensa hienoudet sekä heikkoudet paljastetaan ja esitykset pelkistetään ainoastaan akustiseen tulkintaan. Myös yleisön äänet nousevat arvoon arvaamattomaan, sillä illan toiset kappaleet, asut ja lavasteet ovat kaikki kansan valitsemia. Hoitavatko kilpailijat homman kotiin täyttäen amerikkalaisten toiveet? Illan aikana tulkitaan hittejä muuan muassa Lady Gagalta, Justin Bieberiltä, Bon Jovilta, Rihannalta ja jopa X Factor -tuomari Demi Lovatolta.

23. jakso
FOX 6.12.2012 | Sub 21.12.2012

Säpinää ennen semifinaalia. Semifinaali lähestyy, mutta X Factorin kuudesta lahjakkaasta kilpailijasta vain neljän tie tähteyteen jatkuu kahden kilpailijoista saadessa lähtöpassit. Jälleen kerran yleisöäänestyksen häntäpäähän jäänyt esiintyjä karsitaan automaattisesti, kun taas viidenneksi ja neljänneksi tulleet tähtikokelaat saavat vielä mahdollisuuden osoittaa kykynsä tuomaristolle, joka tekee viimeisen arvion. Vierailevina huippuartisteina esiintyvät X Factor USA:n edellisen kierroksen voittaja Melanie Amaro upouudella kappaleellaan Long Distance sekä Kesha uutuussinkullaan C’Mon.

24. jakso
FOX 12.12.2012 | Sub 25.12.2012

Kaikki peliin. Semifinalisteilla on kuumat paikat, kun he taistelevat seuraavan viikon finaalipaikoista. Kaikki neljä kilpailijaa esittävät jälleen kaksi kappaletta, joista ensimmäiset he ovat valinneet itse osoittaakseen toden teolla, mitä heillä tarjottavanaan. Toiset kappaleet ovat ohjaajien ja laulajien yhdessä päättämiä: kaikki pistetään peliin eikä finaalista hevillä luovuta. Tuttuja sävelmiä kuullaan muiden muassa The Beatlesilta, Ellie Gouldingilta ja Elton Johnilta.

25. jakso
FOX 13.12.2012 | Sub 28.12.2012

Kärkikolmikko paljastuu. Tuloslähetyksessä jännitetään, ketkä lahjakkaat tähtikilpailjat pääsevät seuraavan viikon finaaleihin. Ehdokkaita on jäljellä neljä, mutta vain kolme heistä saa mahdollisuuden näyttää taitonsa nurkan takana piilevässä loppukirissä. Ennen tulosten julkistamista kilpailijat pääsevät vielä kerran irrottelemaan yhdessä lavalla. Illan laulajavieraina esiintyvät Bridgit Mendler kappaleellaan Ready or Not ja Bruno Mars listojen kärjessä soivalla hitillään Locked Out of Heaven.

26. jakso
FOX 19.12.2012 | Sub 1.1.2013

Viimeinen taisto. Eeppisessä loppunäytöksessä kärkikolmikon kukin kilpailija tarjoaa viimeisen silauksen tiellään tähtiin. Finalistit pistävät parastaan esittäen uudelleen jo kertaalleen kisassa tulkitsemiaan sävelmiä sekä kappaleita, joilla siivittävät matkaansa voittoon. Luvassa ovat myös kilpailijoiden upeat duetot yhdessä tunnettujen yllätysartistien kanssa. Voittoa tavoitellaan muiden muassa hiteillä The Beatlesilta, Leonard Cohenilta sekä itse yllätysvierailta.

27. jakso
FOX 20.12.2012 | Sub 4.1.2013

Paras voittakoon. Viimein koittaa hetki, jolloin kärkikolmikko astelee lavalle kuulemaan, kenet finalisteista yleisö on äänestänyt elämän mullistavaan voittoon ja ketkä pokkaavat toisen ja kolmannen sijan. Jännitys on käsin kosketeltavaa, ja kutkuttavassa tuloslähetyksessä kilpailijat virittäytyvät joulumielelle laulaen talven juhlan klassikoita. Luvassa on myös finalistien yhteisesityksiä, ja mennyttä kilpailua muistellaan juhlavissa tunnelmissa. Lähetyksessä vierailevina tähtinä esiintyvät Pitbull sävelillä uudelta albumiltaan Global Warming sekä Britannian X Factorista maineeseen ponnahtanut One Direction uutukaisella kappaleellaan Kiss Me.